ACUPUNTURA Y DEPORTE

Compartir:

Ja molts coneixen els beneficis de l’acupuntura per la recuperació de lesions que s’originen en la pràctica de l’esport. La forma global de veure el cos sota el prisma de la Medicina Tradicional Xinesa fa que el procés de recuperació de la lesió sigui notablement més ràpid i eficaç que sense tractament, a la vegada que es tracta de una teràpia segura, natural i mínimament invasiva. El tractament mitjançant agulles afavoreix l’afluència de sang en els punts d’interès, i el més important, fa que aquesta sang transiti, evitant d’aquesta manera la èstasi que  aquesta pugui ocasionar, millorant així el dolor i la recuperació de la mateixa lesió, de la mateixa manera que ajuda a la recuperació de dolors crònics.

 

Sports knee injury x-ray concept

 

El que molts desconeixen d’aquesta medicina és que pot millotar el nostre rendiment, com molts estudis demostren, essent la raó per la que molts esportistes d’elit l’experimenten. Si be ja se sap que en plena competició, o en èpoques de entrenaments intensius, els organismes de defensa del cos baixen i és ben fàcil caure en refredats, problemes intestinals, etc.… S’ha pogut observar com en aquest punt de la temporada, la exigència alta en l’esport produeix una disminució de la Immunoglobulina A, un anticòs present a la majoria de secrecions (saliva, orina, fluids bronco-alveolars, llàgrimes…) . A la vegada, en aquesta època tant dura de la temporada, de la mateixa manera que en èpoques de exàmens o de estrès, el nivell de cortisol, considerat com el marcador de l’estrès secretat per la glàndula adrenal es dispara. Aquests estudis han comprovat com si aquests esportistes son tractats amb acupuntura de manera regular com a part integrada en l’entrenament, l’augment de cortisol s’inhibeix, a la vegada que també s’inhibeix la disminució de la IgA

 

Man jump through the gap. Element of design.

¿En que ens poden beneficiar aquestes dades a nivell esportiu?

Dons ben senzill, l’ús de la Medicina Tradicional Xinesa redueix la càrrega de estrés mental i físic que es porta a terme en les fases prèvies de les dades importants. mantenint una posició mes optimista i relaxada davant de l’event,a la vegada que augmenta el nostre sistema defensiu, evitant o minimitzant la possibilitat de caure malalts degut a l’exigència física. Si a això sumem que augmentem el flux de sang de les zones tractades i la recuperació dels teixits s’accelera, l’ús de la Medicina Tradicional Xinesa es torna una de les teràpies de elecció per a qualsevol esportista que vulgui donar un pas al front per augmentar el seu rendiment.

 

Natacion reducida

 

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/030439597790032X

http://aim.bmj.com/content/22/4/170.full.pdf

http://link.springer.com/article/10.1007/s11932-006-0021-4#page-1

http://europepmc.org/abstract/med/20845241

http://www.worldscientific.com/doi/abs/10.1142/S0192415X09006989

http://hmieducation.com/pub/publications/hmi_51dc7158747a3.pdf

Compartir:

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *