DESCUBREIX LES CURIOSITATS MÉS SORPRENENTS DE LA CULTURA XINESA

¿EMPATXAT DE TANTS TIBERIS?
28/12/2015
APRIMAR AMB ACUPUNTURA. CÒM ÉS POSSIBLE?
03/11/2016
Mostrar tot

DESCUBREIX LES CURIOSITATS MÉS SORPRENENTS DE LA CULTURA XINESA

Compartir:

SABIES QUE A LA XINA TAMBÉ ES CELEBRA EL DIA DELS DIFUNTS

Dia dels morts o “la festa de la claredat brillant Qingmingjie”. Els esperits dels avantpassats juguen un paper important en les tradicions i supersticions de la cultura xinesa.

Aquest dia (primers d’abril), és en honor als avantpassats i per assegurar-se que estan contents a l’altre món.

 

xchinese-ghost-festival-offerings.jpg.pagespeed.ic.1He1iDHeLF

 

Hi ha molts rituals i cerimònies que es realitzen per apaivagar als esperits. Seguint aquesta tradició de més de 2.500 anys, es pot veure a les famílies en els cementiris que preguen pels seus familiars, escombren les tombes, fan ofrenes d’aliments, cremen bitllets falsos, encenen encens i llencen petards per allunyar els mals esperits.

Algunes vegades veus ofrenes al costat dels carrers. Són per als esperits orfes que no tenen ningú que se n’ocupi d’ells.  No volen que esperits enfadats vagin pel voltant de casa seva… Esperits descontents poden fer que succeeixin coses dolentes!

 

Dia de los Difuntos chino(1)

 

L’origen d’aquesta festa tradicional és una llegenda: “Durant el període primavera-tardor, en el Regne Jin (actual província de Shanxi) vivia un home anomenat Jie Zi Dui, que va salvar la vida del seu Senyor anomenat Chong Er amb un tros de carn de la seva cama. El senyor agraït volia que l’acompanyés però Jie declinà l’oferiment. Per forçar a en Jie, el Senyor va ordenar als seus homes que cremessin la muntanya on vivia, però en Jie no va abandonar ni casa seva, ni a la seva mare i van morir cremats al peu d’un salze.

Per commemorar la mort de Jie, el Senyor va ordenar que s’apaguessin tots els focs  en l’aniversari de la mort de Jie. I així va començar el “sopar fred” doncs cap aliment podia ser cuinat aquella nit. El sopar fred es fa la vigília de Qing Ming i es considera part de la festa, com posar branques de salze a les portes de les cases”.

Compartir:

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *