NO LLENCIS LES PELES!!! LA PELA DE LA MAGRANA

SIMPTOMES ABANS DE LA MENSTRUACIÓ
23/07/2015
LA PELA DE LA MANDARINA
12/11/2015
Mostrar tot

NO LLENCIS LES PELES!!! LA PELA DE LA MAGRANA

Compartir:

¿Sabies què en el residus de moltes de les fruites y verdures que utilitzem de forma constant, s’amaguen poderosos remeis de la Medicina Tradicional Xinesa? La naturalesa ens aporta una gran quantitat de fruites, i molts coneixem els seus beneficis gràcies a la seva aportació de vitamines i antioxidants, així procedim a pelar la fruita i a llençar la seva pell, les seves llavors i d’altres residus, sense saber que per allà estem prescindint de petits tresors terapèutics . Un exemple el trobem en un dels productes de Tardor, la Magrana. És fruit del Magraner, de la família de les Lythraceae. És font de vitamina C, calç, potassi, magnesi i antioxidants. Alguns estudis recents han observat que l’extracte de la Magrana inhibeix el creixement “in vitro” de cèl·lules canceroses, sense anomenar les seves propietats diürètiques i antihipertensives, però…saps quina és la part més valuosa d’aquest fruit segons la Medicina Tradicional Xinesa? La seva pela!!!

cascara de la granada

                La MTX considera que pela de la Magrana (pericarpium granati –SHI LIU PI) té un sabor astringent i amargant. La seva naturalesa es Calenta, fins i tot tòxica, i actua sobre els Meridians de Intestí Gros i Ronyó. La seva funció principal és la de parar la diarrea crònica, coneguda com diarrea per fred per insuficiència. ¿Com saber que ens trobem amb una diarrea d’aquest tipus? Dons a grans trets, es tracta de una diarrea crònica i matinal, que es produeix immediatament després de borborigmes i que causa la sensació de debilitat després de la defecació. Generalment s’acompanya de debilitat de genolls i lumbars, i sensació de fred en mans i peus. La seva dosi varia entre 3 i 10 grams de la pela seca. Li podem afegir entre 1,5 i 5 grams de Nou Moscada (Semen Myristicae- ROU DOU KOU) per tal de potenciar el seu efecte i tractar la simptomatologia. L’ús d’aquesta matèria durant molt de temps esta totalment desaconsellat, així que millor consulta al teu especialista en Medicina Tradicional Xinesa per saber quan fer-la servir. Així que…quina feina porta deixar assecar la seva pell cada cop que en mengem una? Pot ser una molt bona manera de començar a elaborar el nostre propi rebost de Fitoteràpia!

Compartir:

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *